Udgivet ons d. 11. jul 2018, kl. 21:15

Søndag den 10. juni 2018 blev den nye grønne stola taget i brug. Atter er det tekstilkunstner Inge Funch Kofod, der har designet, syet og kniplet. Stoffet er vævet af Gitte Karlshøj, som har overtaget væverarbejdet efter Karen Dam fra Bornholm, som døde sidste sommer. Garnet til den nye stola er vævet af samme garn, som den grønne messehagel fra 2004.
Inge Funch Kofod fortæller, at motiverne på stolaen er de samme som på messehagelen. Kornet på venstre side tager udgangspunkt i Johs. 12.24: "Hvis hvedekornet ikke falder i jorden og dør, bliver det kun det ene korn; men hvis det dør, bærer det mange fold". Vi er nu i trinitatistiden, som er kirkens væksttid, derfor kornet med fuld kerne. På højre side har hun kniplet tornekransen i sølv og guld. Jesus bar tornekransen, da han blev korsfæstet for at vi skulle få frelsen i eje. I nakken på stolaen har Inge valgt et lille kors i guld, det er trygt altid at være i korsets skygge.