Udgivet af Jóannis Fonsdal, tor d. 11. jul 2013, kl. 18:16

En bedre kirke

Ved Sct. Hans-aften bad vi om hjælp til at blive en bedre kirke, og næsten 120 personer udfyldte et spørgeskema om kirkens tilbud mm.

En af årsagerne til spørgeskemaet er, at vi er forpligtet til at holde et årligt menighedsmøde, hvor vi skal fremlægge regnskaber og budgetter. Normalt er der deltagere fra den faste menighed, men vi vil også gerne i dialog med dem, som kun lejlighedsvis benytter kirken. Det er muligt på årets menighedsmøde søndag d. 15. september kl. 12.00.

På mødet vil resultatet af undersøgelsen blive gennemgået, og nedenfor er der en smagsprøve på nogle af tendenserne.

Der var ikke krav om besvarelse af alle spørgsmål, så den procentvise fordeling må tages med forsigtighed. Vi vurderer, at der var 600-700 deltagere til Skt. Hans.

Blandt de knapt 120 besvarelser var der lidt flere kvinder end mænd, især bl. dem under 40 år. 38% af deltagere var unge under 20 år, 24% ml. 20-39 år og 29% ml. 40-59. ¾ var folkekirkemedlemmer. Specielt blandt de unge og ældre var der en del ikke-medlemmer.

72% var fra lokalområdet og 81% havde deltaget ved Skt. Hans før. De fleste var rigtig glade for Skt. Hans-aften, især de midaldrende kvinder. Enkelte kunne tænke sig, at bålet tændes tidligere for børnenes skyld og at musikken dæmpes lidt.

1/3 tilkendegiver en aktiv deltagelse i kirkens arrangementer, især gudstjenester og pastagudstjenester nævnes. Langt de fleste er glade for forkyndelsen, musikken og det åbne og imødekommende fællesskab.

Kendskabet til kirken kommer primært gennem brug/ere af kirken og kirkens medarbejdere, men også fra bygningen, websiden og lokalavisen.

Deltagerne ser ud til at have et rimeligt kendskab til flere af kirkens forskellige aktiviteter, især pastagudstjenester, børnetilbud om søndagen, koret og koncerter.

Deltagerne har generelt et godt indtryk af kirken og de færreste har ønsker til kirken. Kirkens vigtigste opgave ifølge de fleste er at række ud til den enkelte med Jesu budskab og kærlighed.

Vinderne af lodtrækningen om de tre gavekort fra Føtex blev Henrik Lystrup, Mikkel Thynov og Dorthe H. Sørensen, som har fået direkte besked.