Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

Jeg holder meget af at budskabet kommunikeres klart til alle sanser.

Jeg holder meget af at budskabet kommunikeres klart til alle sanser.
Udgivet tor d. 12. mar 2020, kl. 00:00
Portrætter

Hvem er du?

- Jeg er Nicolai Winther-Nielsen. Jeg har siddet på kirkebænken næsten hver eneste søndag siden 1986 sammen min kone, Margrethe, der også er involveret i menighedsråd og i Københavns stift. Jeg forsker og underviser til daglig i Gammel Testamente på Dansk Bibel-Institut, hvor jeg særligt arbejder med hebraisk sprog og teknologi til at lære sproget. Desuden bijobber jeg på Aalborg Universitet, hvor jeg er vejleder for studerende, som arbejder på at få en kandidatgrad i persuasivt design – dvs. hvordan kirken kan bruge IT til at ændre folks holdning til kristendom og få dem til at engagere sig i budskabet i kirken. Og så har jeg faktisk været konstitueret som sognepræst ved Emdrup Kirke i foråret 2002. 

Hvorfor kommer du i Emdrup Kirke?

- Først og fremmest på grund af den ægte forkyndelse af kirkens budskab, men også fordi der er et godt fællesskab. Så er det så tilfældigvis også min sognekirke, men jeg ville nok ikke bruge mine søndag på en kirke, hvor der ikke var en udfordrende og appellerende forkyndelse, der gjorde mig klogere på Gud og Bibelen, og hvor der ikke var en festlig gudstjeneste.

Hvad bruger du kirken til?

- Jeg holder af og til nogle gudstjenester i kirken som afløser, særligt ofte er det noget med Gudstjeneste Plus. Jeg synes det er spændende at arbejde med at finde nye og vedkommende udtryksformer. Jeg kan godt lide at bryde med de vante rammer og stive former. Jeg tænker meget over, hvorfor folk gladelig bruger søndag formiddag til motion og træning, men har valgt at løbe uden om kirken. Hvordan kan vi mon som kirke blive mere tiltrækkende for ganske almindelige danskere? Ellers kommer jeg så ofte jeg kan til arrangementer i kirken.

Hvad laver du i fritiden?

- Det samme som på arbejdet. Mit arbejde er egentlig også min hobby. Jeg prædiker og underviser noget om aftenerne og i weekender. Jeg læser noget IT litteratur og så ser jeg en del krimier. Jeg bruger også tid på et lille firma til udvikling af multimedier, som jeg kan bruge tid på. Jeg har arbejdet lidt med promovering af en amerikansk sanger og sangskriver, David M. Bailey.

Hvad er en god gudstjeneste for dig?

- Det betyder særligt meget for mig at præsten normalt bruger PowerPoint under prædikenen, fordi jeg holder meget af at budskabet kommunikeres klart til alle sanser. Det er rigtig skønt når søndagens tekster bliver udlagt fra en frisk og personlig vinkel. Nadveren kan ind i mellem tale stærkt til mig, når jeg mærker Kristi nåde gennem uddelerens nærvær.