Udgivet søn d. 7. jun 2020, kl. 21:47

Tema: Har det været forgæves?

Tekster: Matt 28,16-20 og Es 49,1-6 fra Bibelen 2020 som prædikentekst

Præludium: Præludium: Nu blomstertiden kommer. Bo Grønbech

Salmer

722: Nu blomstertiden kommer

Fællessang 107 Lovsyng Herren af hele dit hjerte

Fællessang 147 Skriv dig, Jesus, på mit hjerte

418: Herre Jesus, kom at røre

430: Lov og tak og evig ære ofrer vi

Postludium: Præludium i Cdur. J.S. Bach

"Jeg svarede, at mit hårde arbejde har været forgæves, for jeg har brugt mine kræfter på ligegyldigheder." Es 49,4 (Bibelen 2020)

Hvorfor siger Esajas det? Er det hans endelige konklusion? Og så et andet meget spændende spørgsmål: Lægger Esajas her mund til en anden person? Lægger han måske mund til, hvad vi kan sige til os selv? Og er det rigtigt, at det har været forgæves? Det er nogle af de spørgsmål og tanker, vi kommer til at se nærmere på i dag.

Trinitatis søndag 2020 starter vi på et spændende forløb, som varer det næste års tid. Hver første søndag i måneden skal vi i prædiken tage udgangspunkt i GT-læsningen – læst fra Bibelen 2020. Målet er at vi kommer til at lære Gud bedre at kende, at vi bliver mindet om Guds åbenbaring igennem de tusinder af år, som GT strækker sig over. Vi vil se, at GT er fundamentet under NT. Evangeliet giver rent faktisk ikke nogen mening, hvis vi fjerner GT. Den røde tråd i GT er også Jesus. Vi håber at brugen af Bibelen 2020 vil udfordre os til at se nye og aktuelle aspekter i teksten, så Bibelens relevans i vores liv bliver endnu tydeligere for os.

Optagelse og redigering: Jóannis Fonsdal og Christian Riis Bentzen

Se prædiken her:

Hør prædiken her:


Hør hele gudstjenesten her:

Kategorier Div. nyheder